С какво помага колаген Допелхерц

Колаген – един от основните протеини, които изграждат телата ни. Съставен е от поредица аминокиселини – градивните блокове на протеините, и участва в множество процеси. Влияе върху здравето на ставите, кожата и други структури, изградени от съединителна тъкан.

Какво представлява Допелхерц Колаген?

Това е хранителна добавка, състояща се от различно количество колаген в капсули или друг вид лекарствени форми – включително течен продукт. Участва в изграждането на съединителната тъкан, което означава, че въздейства и върху ставите ни.

Специално за тяхното здраве е необходимо приемът на колаген като хранителна добавка да бъде хидролизиран. Самата хидролиза представлява разделяне на колагена на по-малки частици с определен размер. Така се осигуряват пептиди – по-малки последователности от аминокиселини – които могат да въздействат върху ставната тъкан. Те стимулират здравия хрущял в телата ни и го карат да произвежда и собствен колаген.

Всичко това води до два основни фактора:

  • Повишаване на здравината на ставите
  • Увеличаване на еластичността на ставите

В допълнение, колаген Допелхерц съдържа още хондроитин – друга съставка на ставите – и витамин С. Последният действа и като антиоксидант, и като посредник за нормалното образуване на колаген в тялото ни.

Тази хранителна добавка включва още мед – за да поддържа съединителната тъкан в оптимално състояние – и витамин D, който е основен за здравето на костите, мускулите и имуната система.

Заедно с колаген за стави Допелхерц, на пазара може да се открие и Допелхерц колаген бюти, който е специално проектиран за допълнителни въздействия върху кожата. Прави я по-гладка, по-сияйна, по-стегната и по-здрава. Укрепва нейните функции и възстановява красотата ѝ, която може да бъде засегната от различни външни и вътрешни въздействия.

Под какви форми идва колаген Допелхерц?

Продуктът може да се открие под формата на лиофилизиран течен колаген Допелхерц, което позволява оптималното му усвояване от организма. Някои от вариациите, познати а пазара, съдържат максимални дози хидролизиран колаген, достигащ до 11 000 милиграма.

Как се приема?

Хранителната добавка се предоставя в търговска опаковка от 30 флакона, опаковани индивидуално, всеки с по 25 милилитра течност. Приема се без вода, като първо трябва да се разклати добре. Приемът е по един флакон на ден.

За какво се препоръчва?

Продуктът е предназначен за употреба с цел грижа за костите, ставите и кожата. Може да съдейства за по-добро ставно възстановяване, особено след усилено физическо натоварване, някои процеси на износване и дегенерация, възпалителни състояния или други стави проблеми, като наранявания.

Укрепва здравето на ставите, като им помага сами да се регенерират допълнително чрез собственото производство на колаген.

Подпомага и грижата за кожата, като я снабдява с нужния ѝ колаген. Самата кожа и нейните здраве и красота изискват основно два протеина – колаген и еластин. Съчетани, разбира се, с множество други съставки. Недостигът на някой от тези два протеина означава влошено състояние на кожата и по-груб, по-отпуснат и по-сух външен вид. Това се съчетава с по-висока склонност към раздразнения на кожата, заболявания, възпаления и други състояния, включително сухота, отпуснатост и появата на бръчки.

Колаген Допелхерц помага да се грижите за предотвратяването и лечението на тези състояния, като снабдява кожата с нужния колаген, в съчетание с витамини и минерали, които укрепват нейното състояние и я правят по-сияйна, по-свежа и по-жизнена.