Най-малкият сайт в света.

Знаете ли кой е най-малкият работещ сайт в света?

Най-малкият сайт в света.

Най-малкият сайт в света.

Това е сайтът guimp.com, който в квадрат с големина 20 x 20 точки (само 400 pixels) има няколко раздела: блог, галерия, новини и игри. Има си дори и рекламен банер и търсачка, която търси чрез Google в страниците от сайта. Има над 120 индексирани страници от сайта в Google.  Сайтът има две основни секции Flash, в която има няколко Flash игри и секция HTML, в която е основният сайт.

След като отворите интернет адреса на сайта ще видите тъмно лилава страница, в която има малко квадратче. Това е работната площ на сайта. В квадратчето има анимация на капка вода. Натиснете с мишката и ще се отвори меню. Изберете най-долу HTML и ще влезете в главното меню на HTML версията на сайта. Със стрелките се движите напред и назад в менюто. Разгледайте, но ако сте с екран с висока резолюция, може да ви трябва увеличение 😉

При натискане на къщичката се връщате в налото на сайта – Home page.

 

Защо този сайт е толкова малък?

Преди всичко за забавление и за постигане на рекорда. Създателят се е постарарал да направи възможно по-малък, но напълно работещ уебсайт. Според нас се е справил доста добре в това ограничено пространство. Например на адрес http://www.guimp.com/pacman.html се намира най-малката версия на играта Pacman. Напълно работеща, като се управлява със стрелките на клавиатурата.

Този сайт демонстрира, че малък сайт, не винаги означава евтин сайт. Цената на сайта зависи от възможностите и функциите на сайта.

Най-малките онлайн игри в света

Ако се затруднявате с намирането на игрите, тук сме ви приготвили бързи линкове към по-интересните игри:

Pong – http://www.guimp.com/pong.html – една от първите телевизионни игри в света. Играе се със стрелка нагоре и стрелка надолу от клавиатурата. Вие сте в лявото поле.

Pacman – http://www.guimp.com/pacman.html – управлява се с четирите стрелки на клавиатурата.

Asteroids – http://www.guimp.com/asteroids.html – управлявате със стрелка наляво и надусно. Стреляте по астероидите със стрелка нагоре.

Breakout – http://www.guimp.com/breakout.html – управлява се със лява и дясна стрелка. Целта е да разбиете стената с топчето, без да позволявате на топчето да излезе извън екрана.

Pinball – http://www.guimp.com/pinball.html – управлява се с лява и дясна стрелка на клавиатурата.

За изход от дадена игра, натиснете клевиш [Esc].

Има и други игри, оставяме на вас да ги откриете. Ако имате въпроси, пишете коментар под тази публикация

.

Ако имате нужда от изработка на нормален работещ сайт, свържете се с нас от страница Контакти. 🙂