Турски инженери създадоха истински трансформър от BMW

Това вероятно е поредното доказателство, че повечето хора разполагат с твърде много свободно време, но група турски инженери са създали трансформър от истински автомобил BMW.

Във видео, което бързо обиколи целия интернет, едно привидно нормално BMW влиза в кадър, явно управлявано дистанционно от оператор, намиращ се вдясно. Колата се приближава до камерата, след което започва да се разгъва в огромен, изправен, 5-метров робот. Цялото шаси се повдига, ръце излизат отстрани, а роботизирана глава се показва от капака.

След това роботът сгъва ръце, мърда няколко пръста и обявява нещо неразбираемо на турски. Драматичната музика се засилва, след което роботът изпуска облак пушек между краката си, сгъва се обратно и отпрашва.

Турски инженери създадоха истински трансформър от BMW

Това определено звучи като поредния видео монтаж, но клипът всъщност е напълно убедителен и е подкрепен с няколко други записа, направени от различни ъгли.

Още повече, турската компания зад проекта явно е мотивирана от парите (каква изненада). Справка в сайта на Letrons показва, че компанията е готова да построи други трансформъри по поръчка за всеки, който може да си плати.

В секцията с въпроси и отговори на сайта обаче се открива леко разочароваща информация. Прототипният модел всъщност не е функционираща кола – макар да е построен от истинска кола и в него да има работещ електрически двигател. Той може да се движи и да завива, но единствено управляван дистанционно. Така нареченият Antimon е пълен с хидравлика, която позволява движение на врата, главата и ръцете. Това за съжаление означава, че в него не остава място да бъде управляван от човек.

Роботът все още не може да върви, но създателите му, пак срещу достатъчно голяма сума пари, са готови на всякакви подобрения и бъдещите модели вероятно ще могат да правят повече неща.

Според онлайн материалите, прототипът е отнел на екип от дузина инженери и четирима техници около осем месеца работа, а специалистите вече търсят други модели коли за бъдещи трансформъри.

Цената на Letrons не е известна и макар роботът съвсем да не е способен да брани галактиката, със сигурност ще се намерят фенове, които да искат да си го купят. Единственото изискване на компанията обаче е, купувачът да предостави достатъчно добра причина да използва робота.

Save

Save