4 Любопитни Факта за Ринопластиката

Ринопластиката(или операция на носа, както обикновено се нарича) е една от най-рутинно извършваните пластични операции на лицето. Но това е и процедура от пластичната хирургия с много грешна информация, която се върти около нея.

При козметичната хирургия е изключително важно да съберете точната информация преди да вземете решение дали да се подложите на операция.

Събирането на повече информация ще ви помогне не само да разберете самата процедура, но и да имате реалистично очакване за резултата.

Което от своя страна ще ви избере да изберете най-добрия хирург за ринопластика.

В тази статия ще ви представим 5 интересни факта за ринопластиката.

Всичко е свързано с формата и функцията

Ринопластиката е процедура, която може да се извършва за коригиране на форма и/или функция на носа. За разлика от септопластиката(коригираща отклонена или крива преграда) и хирургия на синусите(която коригира проблемите в синусовите кухини).

Операцията може да подобри начина, по който изглежда носът ви чрез намаляване или увеличаване на размера му, чрез попълване на завой или премахване на гърбица или чрез поставяне на крив нос направо.

Но може да се извърши и по „функционални“ причини, като например за подобряване на затрудненото дишане или за коригиране на нараняване, настъпило поради травма.

Ринопластиката е една от най-предизвикателните козметични хирургии

Ринопластиката се счита широко от естетичните пластични хирурзи като една от най-сложните естетични операции за извършване. Носните проходи са деликатни, а самият нос е доста малък.

Необходима е умела ръка, за да може да извайва или променя носа и да произвежда резултат, който е изтънчен и естествено изглеждащ.

Когато търсите хирург, който да извърши ринопластика, искате да намерите някой, който има дългогодишен опит с процедурата и който е специализиран в носната хирургия. Изборът на талантлив хирург ще намали риска от усложнения или необходимостта от ревизионна ринопластика.

Ринопластиката може да бъде много персонализирана

Има много различни начини за извършване на персонализирана операция с ринопластика, което означава, че вашият хирург ще я приспособи, за да отговори на вашите нужди. Това може да означава, че имате комбинирана ринопластика и септопластика или комбинирана операция по ринопластика и синус.

Това също може да означава, че хирургът решава да направи открита ринопластика на носа ви, вместо затворена процедура.

Промените, които искате да направите на носа си, също са адаптивни, например, променяйки размера или формата на носа, така че по-добре да допълва другите черти на лицето, като брадичката.

Здравето Ви е от решаващо значение за положителен резултат

Преди ринопластика, вашият хирург ще седне с вас и ще прегледа вашата медицинска история и текущото състояние на здравето. Това е така, защото вашето здраве играе голяма роля за определянето на успеха на вашата операция (това е вярно за всички козметични операции).

Наличието на определени условия може да ви създаде по-голям риск от усложнения по време на процедурата, така че вашият хирург може да препоръча отлагане на операцията, докато дадено състояние е под контрол или се изясни.

Не е нужно да сте в перфектно здраве преди ринопластика, но колкото по-добре сте, толкова по-добри ще са резултатите ви!