Мебели за всекидневна – информация и факти, които да съобразим преди покупка

Всекидневната в дома е мястото, в което семейството прекарва много време заедно, приема гости, релаксира и си почива. Затова обзавеждането ѝ трябва да бъде такова, че да предоставя всички възможности за една многофункционална употреба. Избирайки мебели за хол и дневна, трябва преди всичко те да са качествени, практични и удобни.

Понякога мебели за хол могат да се купуват още докато се решава предварително как ще изглежда интериорът, а друг път – при вече завършен такъв. И при двата случая има фактори, които трябва да се предвидят при избора на мебели за всекидневна.

Какво да предвидим?

Преди да сте се спрели на конкретен тип мебели за всекидневна, е добре да помислите:

  • Колко човека ще живеят постоянно в дома, за да ви бъде по-лесно да прецените количеството и капацитета на моделите;
  • С каква интензивност ще бъдат използвани мебелите;
  • Колко време обикновено прекарват членовете на семейството в общата стая;
  • Дали холът е самостоятелно помещение, или е свързан с кухня, кабинет, библиотека и др.;
  • Размерите на самия хол, броя на прозорците и вратите и др. конструкции, които могат да повлияят на позиционирането на мебелите и свободното пространство.

При избора е важно мебелите да отразяват вашия личен стил, като изберете по-класическа, по-модерна визия или такава, която съчетава традиционното с модерното.

Какви мебели за всекидневна да изберем?

Най-важният критерий, който трябва да ви ръководи, е удобството и практичността на мебелите, съчетани с високо качество и модерно излъчване. На тези изисквания отговарят редица производители и „Хамефа” е един от тях.

Използвайки за своите първокласни мебели материали от орех, дъб, череша и др., компанията постига здравина, оптимална функционалност и атрактивен вид на своите продукти. “Хамефа” предлага и изработка на мебели по поръчка, като по този начин вашите предпочитания ще бъдат максимално задоволени.

Мебелите на „Хамефа” са разнообразни и съобразно размерите на вашата всекидневна, нуждите и вкуса си, може да я обзаведете с шкаф за ТВ, холна маса, витрина за хол, библиотека, етажерка за стена, писалище и др.

Вместо ТВ шкафове, може да се спрете на секции за ТВ, а относно първите, имате богат избор между шкаф с чекмеджета, шкаф витрина в черно, в бяло, от дъб, от череша и др. варианти.

Не по-малко разнообразни са масите за хол – с кръгла форма от орех, ниска дъбова маса, от чам и МДФ с две чекмеджета и др.

В зависимост от пространството, може да добавите и малък бар, гардероб или скрин. Имате различни варианти да комбинирате избраните мебели така, че да успеете да постигнете необходимия домашен уют.

Хубавото на изработените от естествени материали мебели е не само здравината и устойчивостта им във времето, но и топлото им излъчване. Съчетани умело с меката мебел и останалите елементи на интериора, те допринасят за постигане на неповторим уют. От избора на практични и функционални мебели зависи колко комфортно ще се чувствате във всекидневната си. Заложете на реномиран производител на висококачествени мебели, които може и да струват малко повече, но във времето ще ви се отплатят със своята устойчивост и издръжливост.