Рекламни материали – какви са тенденциите за летния сезон?

В стратегията си за развитие всяка компания включва и рекламата. Една от най-предпочитаните активности за набиране на популярност е сувенирната реклама. От ценова гледна точка тя е сравнително достъпна и е от изключително голяма полза за всеки бранд.

Без значение каква е сферата ви на дейност и големината на вашия бизнес, инвестицията в добре изработени и брандирани рекламни материали се отразява положително върху цялостния имидж на компанията и темповете на растеж.

Кои са основните ползи за бизнеса от рекламните материали?

Според различни проучвания, касаещи ефективността от предоставянето на рекламни материали, се очертават няколко основни ползи за развитието на всеки бизнес.

Изграждане на разпознаваемост на бранда

Разпространението на рекламни продукти, особено когато са брандирани, представя вашия бизнес далеч по-ефективно от редица други инструменти за популяризиране. Получаването на безплатен продукт винаги предизвиква положителна емоция, а когато той е от високо качество, с красив външен вид и може да се използва, ефектът се засилва.

Според данните на маркетинговите агенции близо 100% от всички анкетирани, на които са подарени рекламни материали, са запомнили рекламодателя. Сувенирната реклама е модерен начин за привличане на аудитория и е от ключово значение за имиджа на бранда.

Подобрени взаимоотношения с партньори

Промоционалните сувенири имат ключово предимство пред другите форми на рекламиране. Сетивата на потребителя се ангажират повече с продукт като шапка, очила и други подобни, отколкото с обикновен афиш или визитка. Физическото взаимодействие гарантира по-голяма ефективност, тъй като се основава на практическа и емоционална връзка с клиента.

Освен че подходът помага да се увеличи разпознаваемостта на марката, привлича и задържа вниманието по един ненатрапчив начин и инициира лоялност. Така се подобряват взаимоотношенията със служителите ви, с настоящите партньори и се създават нови контакти.

Удовлетворение за клиентите от безплатен мърч

Когато ваши клиенти или партньори получат интересни и функционални артикули, ще бъдат силно удовлетворени, а това гарантира положителната нагласа спрямо бранда ви. Ако продуктите са стилни и качествени, те ще бъдат използвани дълго в ежедневието и всеки път ще напомнят на собственика си за вашия бизнес.

Освен това всички хора обичат безплатни неща, а личният подход, действащ офлайн, открива пред вас директната възможност да спечелите нови клиенти или да затвърдите позициите си сред вече съществуващите.

Основното предимство на брандираните рекламни сувенири е, че получателите им се впечатляват от специалното отношение и са склонни да препоръчат компанията ви на свои познати. А щом артикулите бъдат съобразени при поднасянето и със сезона, това още повече ще засили ефекта им.

Какви брандирани рекламни материали са подходящи за лятото?

Летният сезон е дългоочакваното време за почивка на море, за ваканция на планина и приятни мигове с близки хора. Той е подходящ да зарадвате не само вашите служители, но и клиенти и партньори с рекламен подарък като:

  • шапка – сламена или с козирка;
  • чадър;
  • чаши за коктейл;
  • карти за игра на плажа;
  • слънчеви очила;
  • раници за планина;
  • чанти за пикник и др.

Тези и много други рекламни подаръци ще бъдат със служителите и клиентите ви, докато почиват на плажа, разхождат се в планината или къмпингуват. С тях значително ще се повлияе разпознаваемостта на бранда, повишавайки доверието към компанията ви. Може да подарявате такива сувенири на туристически агенции, хотели и други места с голям поток от хора.

Добре подбраните рекламни материали работят винаги в полза на бизнеса дори през „отпускарския сезон“ – лятото. Качествени, стилни и функционални, те ще ви помогнат да привлечете внимание и да изпреварите конкурентите си.