Интересни факти за героите от анимациите и комиксите

Анимационните герои радват малки и големи години наред. Кой не си спомня за приключенията на Том и Джери или за целувката, с която Принцът събужда Спящата красавица? Това се незабравими герои от детството на всеки един от нас. А какво да кажем за героите от комиксите – Батман, Супермен, Жената-котка, всички герои от Марвъл? Днес филмовата индустрия произвежда филми и сериали с герои от популярни и не толкова комикси, които жънат невероятен успех.

В тази статия ще ви предложим някои по-малко известни факти за любимите ни герои от анимационните филми и комиксите. Приятно четене.

Жокера

Любимият ни злодей. За първи път се появява в комикса за Батман от 1940 г. Тъй като нямал никакви супер сили, той е трябвало да умре още в началото. Но не става така и слава Богу. През 50-те години историята го превръща в психопат, а през 70-те години се превръща в лудия злодей, който познаваме днес. Всички истории казват, че се превръща в това, което познаваме днес след като пада в химически отпадъци – косата му става зелена, кожата – бяла, а психиката му – е, всички знаем колко е луд.

Преди това той работи като комедиант (или в лаборатория, според друга версия). За да издържа бременната си жена, той се превръща в Ред Худ, престъпник, който краде от богатите. След смъртта на съпругата му, той постепенно полудява.

Супермен

Всички знаем историята на Кларк Кент/Супермен. Но знаете ли, че Кларк Кент е включен и в поредицата Марвъл, но без свръхестествени сили. Той е просто репортер, който обаче отразява истории със супер герои. За първи път се появява през 1976 г. Създателите на Марвъл никога не са му присъждали много голяма роля в поредицата.

Айрънмен

Този герой от поредицата Марвъл е не по-малко известен от другите, за които говорихме. Знаете ли кой го е създал? Стан Лий, естествено. Създателят на супер герои.

Той искал да създаде такъв образ, който всички да намразят, а после… После да ги накара да го харесат. И така се появил Железният човек. Той се появява за първи път през 1963 г. и е олицетворение на тогавашния образ на капиталиста. Той представлявал всичко, което героите на Марвъл не са.

Каквато и да е била целта на Стан Лий, факт е, че Айрънмен е един от най-разпознаваемите герои днес.

 

Нека сега видим какво знаем (или не) за някои то любимите си анимационни герои.

Анимация и Холивудската алея на славата

Първият герой на Дисни и първият анимационен герой, който се сдобива със звезда на Холивудската алея на славата е, естествено, Мики Маус. Това се случва през далечната 1978 г. Оттогава досега още шест героя могат да бъдат открити там. Сред тях са любимият ни Мечо Пух, Пепеляшка, Доналд Дък, Тинкър Бел и др.

Лейди и Скитникът

Тази прекрасна анимация, която толкова много обичаме почива на някои реални факти. Лейди всъщност представлява кучето на един от писателите на Дисни – Джо Грант.

Мики и Мини

Оказва се, че Мики Маус и неговата Мини имат един и същи рожден ден. Въпреки че Мики се появява за първи път през октомври 1928 г., за рожден ден и на двамата се приема епизода от 18 ноември същата година. Това е официалният дебют на двамата.

Дисни и свръхестествените сили

Всички малки момичета искат да приличат на една или друга Дисни принцеса. Мечтаят си за красивия принц, който ще ги събуди с целувка и ще ги спаси от зла прокоба или вещица. Но тези принцеси са обикновени човешки същества. Сещате ли се обаче за героини, които имат и свръхестествени способности? Да подскажем малко едната има много дълга коса, а другата обича снега и леда. Сетихте ли се вече? Рапунцел и Елза от Замръзналото кралство.

 

Естествено това не са всички герои, за които можем да говорим, но пък тези са едни от любимите на много хора.